See other templatesSee other templates
Menu

Тиждень цивільного захисту

З 20 по 23 квітня 2016року згідно з планом основних заходів цивільного захисту на 2016 рік у школі відбувся Тиждень Цивільного захисту. Основне його завдання – вироблення в учнів та персоналу школи умінь і навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій. Такі заходи у школі проводяться щорічно і є своєрідним першим етапом підсумкових занять з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року та  якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.
Протягом тижня  для учнів  школи проводилися різноманітні заходи:

-         У шкільній бібліотеці було розміщено тематичну добірку матеріалів щодо ЦЗ та матеріали, присвячені річниці трагедії на Чорнобильській АЕС

-         Для учнів початкової школи – виховна година  «Вогонь – друг людини, вогонь – ворог лидини»  в 1 класах; в 2 класах  урок – подорож у місто небезпек ; година спілкування в 4 класах « Порядок інформування населення про екстремальні ситуації та порядок дій» ; виховна година «Надзвичайні ситуації. Правила поведінки і дії населення, що дозволяють зберегти здоров’я і життя» для 3 класів

-         Презентація проектів «Допоможи собі сам» у 8 класах

-         Інформаційна хвилинка для 5-6 класів «Дії населення при НС»

-         Виховна година «Чорнобиль не має минулого часу» (6-7 класи)

-         Перегляд презентації  «Надзвичайні ситуації»

-         Відкритий урок «ХІМІЧНІ КАТАСТРОФИ ТА ЕКОЛОГІЯ» (11 клас)

-         Практичні заняття „Надання першої долікарської допомоги” (10-11 класи)

-         Позакласний захід «Військово – спортивна естафета» (10-11 класи)

   Пізнавальними, цікавими  та корисними були теоретичні та практичні заняття з цивільного захисту, проведені для персоналу школи.Заступник директора з навчально-виховної роботи , начальник штабу ЦЗ провела всеобуч для працівників «Самодопомога та взаємодопомога в надзвичайний ситуаціях».  Медсестрою школи  Казимировою Л.Л. було  проведено практичне заняття з медико-санітарної підготовки. Безсумнівно, що знання правил першої долікарської допомоги необхідно не лише у надзвичайній ситуації, а й у повсякденному житті. Практичний психолог Гапоненко О.Є.  провела консультацію для працівників школи «Перша психологічна допомога в екстрених ситуаціях» , розповіла як стримувати паніку, як опанувати себе  і дотримуватися правильних дій у відповідній ситуації.

    Завершальним етапом 23 квітня стала евакуація учнів згідно затвердженого плану заходів  у школі до «Тижденя цивільного захисту». Педагогічний коллектив і технічний персонал організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу згідно нормативу.
  Закінчився Тиждень цивільного захисту підсумковою лінійкою, на якій виступила директор школи, начальник ЦЗ Г.В.Казакова. Вона проаналізувала роботу штабу ЦЗ, відзначила  хорошу організацію при проведенні умовної тренувальної евакуації вчителів і учнів, оголосила подяку всім учасникам навчально-виховного процесу за високу готовність, активну участь у заходах та організоване проведення Тижня ЦЗ, адже саме такі заходи сприяють формуванню та розвитку в учнів високих морально-психологічних якостей: витримки, ініціативи, спритності, відваги, мужності.

  • Військово-спортивна естафета 9-10 класи_1
  • Евакуація_1
  • Естафета_1
  • Консультація пихолога. Перша психологічна допомога в екстрених ситуаціях_1
  • Надання першої долікарської допомоги 11 клас_1
  • Подорож у місто небезпек 2 клас_1
  • 4 клас_1
  • Практичне заняття перша долікарська допомога_1
  • Презентація проектів Допоможи собі сам_1
  • Презентація проектів допоможи собі сам 8 класи_1
  • урок в 11 класі Хімічні катастрофи та екологія_1
  • Чорнобиль 6 класи_1

Меню

Menu

Карта сайта

Menu
Go to top