See other templatesSee other templates
Menu
Ви тут: ЛіцейБібліотекаНаша творчість

Наша творчість

 

Шкільна бібліотека майбутнього.

Я вважаю , що читати книги повинен кожен. Мені дуже хочеться зазирнути через завісу часу і подивитися якою буде шкільна бібліотека через 100 років. Але, на жаль,  в мене немає машини часу, тому мені залишається тільки мріяти.

Запрошую вас в  мою шкільну бібліотеку 22 сторіччя. У цій бібліотеці є спеціальне кільце для дітей з вадами зору. Воно вміє сканувати текст, читати вголос, перекладати. Учням досить вказати на потрібне слово. Коли читач відхиляється від тексту кільце починає вібрувати. Для кожного відвідувача читального залу стоїть масажне крісло з сенсорним екраном управління. Читач може  замовити собі безкоштовну каву і булочку. У бібліотеці є кімната сімейного відпочинку де можна пограти у шахи, послухати аудіо книжки або подивитись фільм за мотивами книжок. Під час відпочинку всіх пригощають холодними напоями або фруктами. Знаходиться після уроків  у такій бібліотеці саме задоволення, тому що людина не тільки отримує знання, а й відпочиває.

Учениця 8-Б класу

Краюшкіна Аріна.

 

Майбутня бібліотека.

Моє бажання не все змінювати в шкільній бібліотеці. Книжкові полиці , стелажі з безліччю книг повинні бути обов’язково. Головне завдання  бібліотекаря в майбутньому буде необхідність допомогти користувачеві впоратись з неймовірним потоком інформації, допомогти підібрати необхідну книгу. Для цього в шкільній бібліотеці повинні бути сучасні книги, які б могли зацікавити підлітків. Ще я мрію, щоб були книжки не тільки  на російській або українській мові , а й іншими мовами світу,навіть зовсім маловідомими. Обов’язковою умовою існування шкільної бібліотеки майбутнього є наявність в ній Інтернету та читального залу оснащеного сучасними комп’ютерами. У сьогоднішній час стало популярно читати електронні книги і я би хотіла, щоб у бібліотеці була можливість вибрати  електронну книгу і скачати її собі на планшет.  В читальному залі шкільної бібліотеки майбутнього, хотілось би,  прослуховувати аудіо книжки в невимушеній обстановці за чашкою кави, на зручному дивані , в колі друзів та однокласників. Я сподіваюсь, що  вже в найближчому майбутньому наша шкільна бібліотека стане сучасним інформаційним центром з доступом до всіх знань світу.

Шевчик Дарина

 Учениця 8-Б класу

 

 

Мої фантазії про бібліотеку.

Для мене бібліотека майбутнього – це електронна бібліотека на моєму телефоні чи планшеті з пошуком, каталогом та інш. Щоб я могла у зручний для мене час  увійти туди і дізнатися потрібну для мене інформацію. Сьогодні,  щоб знайти необхідну книгу в електронному форматі,  необхідно переглянути  безліч сайтів з купою непотрібної реклами. І навіть при цьому немає гарантії успіху.  Інформація цілком може зберігатися на одному шкільному бібліотечному сервісі , з єдиним загальнодоступним пошуком. Щоб навіть першокласник міг зайти туди і знайти необхідну книгу швидко і без зайвих клопотів. Ще хотілось би , щоб на цьому  сервісі були  рідкісні твори  письменників з різних країн світу, сучасні книжки для дітей, цікаві енциклопедії.

                                          Дем’янчук Аміна

Учениця 5-Б класу

                                                  

Моя земля

Філіппова Дар'я_1Земля моя - найкраща в світі.

Для мене ти і ненька, і мудрець.

Для тебе завжди сонце світить,

Я хрестик на вишиванці, тонкий пагінець.

Люблю  я кожну квіточку у полі,

І той  струмочок , що до річечки біжить.

І високі до неба тополі й небесно-чисту блакить.

Земле моя, прекрасна Україно !

Твоєю піснею я серденько живлю.

Для мене ти і вічна , і єдина,

І я тебе всім серденьком люблю !

 

Незламна Україна.

Ой вітри холодні шарпають калину,

Ділять не поділять неньку Україну.

Гнуть вітри калину до самого долу,

Тільки не зламати їм її ніколи.

 

Філіппова  Дар’я Олександрівна

КЗ «НСЗШ №9» 5-В клас

 

Буктрейлер створений учнем 7-А класу Бражником Олександром

 

 

Буктрейлер створений ученицею 7-Б класу Березюк Дариною

Меню

Menu

Карта сайта

Menu
Go to top